Purjehduspäivä ry vaikuttaa purjehdustapahtuman takana. Purjehduspäivä ry perustettiin huhtikuussa 2017. Yhdistys on voittoa tavoittelematon ja siihen kuuluu joukko innokkaita purjehtijoita, jotka haluavat jakaa harrastuksensa ilot.

Järjestön tarkoituksena on järjestää yhteisöllinen Purjehduspäivä-tapahtuma, joka yhdistää purjehtijat ja purjehduksesta kiinnostuneet.

Yhdistys haluaa lisäksi herätellä pohtimaan Itämeren tilaa. Se kannustaa suojelemaan Itämerta omilla toimilla ja mahdollisuuksien mukaan lahjoittamaan rahaa suojelutyötä tekeville organisaatioille.

Yhdistykseen otetaan vuosijäseniä sekä kannatusjäseniä. Yhteistyökumppanit voivat osallistua Purjehduspäivän järjestämiseen esimerkiksi sponsoroimalla tapahtumaa tai järjestämällä jonkin oheistapahtuman.

Tapahtuman sivulta voi ostaa myös mainostilaa. Yhteydenotot osoitteeseen purjehduspaiva (at) gmail.com

Purjehduspäivän taustajoukot esittäytyvät:

Janne Impiö:

“Kasvoin soiden keskellä. Lapsuuden veneilykokemukset rajoittuvat kalareissuihin lähijärvellä. Purjehduksesta innostuin muutettuani Helsinkiin opiskelemaan. Aloitin harrastuksen puisella kansanveneellä 2006 sitten. Nykyään purjehdin (http://www.galathea.fi\) Galathealla, 1960-luvun mahonkiristeilijällä. Veneellä kuluvat perheen kanssa lähes kaikki viikonloput toukokuusta syyskuuhun ja tietysti koko kesäloma. Idea purjehdustapahtumasta syntyi 32 tunnin legillä Maarianhaminasta Gotlantiin kesällä 2015. Seuraavan kesänä matkalla Viron Vormsista Tammisaareen kynsimme läpi levälauttojen. Silloin ajatus jalostui Purjehduspäiväksi, joka yhdistää purjehduksen ja Itämeren suojelun.”

Laura Ihalainen:

“Lapsuuteni kesät kuluivat laineilla, ensin Porin seudun saaristossa ja myöhemmin Suur-Saimaalla. Nykyään kuulun samaan venekuntaan Jannen kanssa. Purjehdus on paras tapa lievittää jatkuvaa kaukokaipuuta. Purjeveneellä on aina irti arjesta, eikä koskaan ole kiire minnekään. Lisäksi vesillä on koko ajan luonnon ihmeiden ympäröimänä. Purjehduspäivänä kaikki pääsevät kokemaan vesillä liikkumisen vapauden ja tutustumaan Itämereen.”

Jukka Lehtinen:

“Aloitin purjehdusharrastuksen noin 2010, jonka jälkeen laji vei aika vahvasti. Purjehdin omalla veneellä Itämerellä. Pisimipiä pursireissuja on 2015 tehty 3kk Suomi-Skotlanti-Suomi purjehdus. Muutaman kerran olen ollut Suurisaari Racessa. Purjehduspäivässä mielestäni paras idea on purjehduksen tuominen lajia harrastamattomille ja oikeanlaisen kuvan antamista lajista: se ei ole luksusharrastus vaan Suomessa enempi extreme-urheilua ja lähes kaikilla on mahdollisuus lajin pariin. Itämeren tila myös huolettaa, kun näkee sen kuntoa reissuilla.”

Tuomas Kiukas:

“Lapsesta asti olen liikkunnut vesillä kaikenlaisilla veneillä, isoista kahvelikuunareista puuveneiden kautta muovipaatteihin. Purjehdushommiin ei tarvitse luovia kultalusikka anuksessa. Purjehdus ja veneily on minulle tietynlaista anarkiaa. Veneellä liikkuminen Suomen sääolosuhteissa on keskisormen näyttämistä normeille ja terveelle järjelle. Kaiken pitäisi päästä kokemaan tämä ja siksi olen mukana upeassa Purjehduspäivän ideassa.”

Antti Lehmuskoski:

“Minulle veneily on tullut verenperintönä. Olin ensimmäisellä kesälomapurjehduksella H-veneellä 3 kuukauden ikäisenä, ja siitä eteenpäin elkein kaikki muutkin lapsuuteni kesät. Kesälomailun lisäksi olen ollut töissä Halkolaiturin kaljaaseilla ja ajanut safareita RIB-veneellä. Veneilen yhä, mutta harvakseltaan. Oma fokukseni on siirtynyt maailman pelastamiseen. Olen mukana Purjehduspäivässä, sillä haluan jakaa tietoa purjehduksesta ja Itämeren tilasta.

https://www.facebook.com/purjehduspaiva