Aiemmat Purjehduspäivät ovat osoittaneet, että yhteisölliselle purjehdustapahtumalle on tilaus.

Purjehduspäivänä voi kokeilla vaikka ensimmäistä kertaa purjehtimista merellä tai järvellä. Vesille päästääksesi et tarvitse aiempaa kokemusta tai rahaa.

Tapahtuman tavoitteena on tuottaa kaikille osallistujille hyviä fiiliksiä merellä.

Purjehtimisesta voi nauttia monella tavoin ja kuka tahansa. Harrastukseen liittyy paljon myytteja ja ennakkokäsityksiä, mutta juuri tämän vuoksi Purjehduspäivänä nämä uskomukset voi jättää omaan arvoonsa. Tapahtuma on siksi on avoin kaikille.

On erilaisia tapoja aloittaa veneilyharrastus, eikä se vaadi välttämättä omaa venettä. Harrastuksen voi aloittaa myös milloin vaan. Ikä ei ole este, eikä yleensä lompakkokaan.

Veneilystä voi nauttia myös pienellä veneellä. Vesillä liikkumisen voi oppia hyvin nopeasti, jos oikeasti sitä haluaa.

Purjehtijat jakavat harrastuksensa muiden kanssa


Purjehduspäivänä kaikilla on mahdollisuus tutustua veneilyyn. Purjehtijat ja moottoriveneilijät jakavat veneensä vapaat paikat halukkaille määräajaksi ja tarjoavat heille uusia elämyksiä vesillä päivän aikana.

Miehistölle eli gasteille paikkoja on vapaana vauvasta vaariin – eikä osallistumiselle aseteta lähtökohtaisesti minkäänlaisia rajoja.

Miten jaan veneeni vapaat paikat muille?

Purjehduspäivään osallistuva veneen kippari ilmoittaa Purjehduspäivän Facebook-svulla avulla veneensä mukaan tapahtumaan.

Kipparin ilmoituksesta selviää, millainen vene on kyseessä, montako miehistöpaikkaa on avoinna, kuinka pitkästä purjehduksesta on kyse, ja mistä purjehdus alkaa ja mihin se päättyy.

Purjehduspäivänä purjehtiminen ja vesillä oleminen ei maksa mitään.

Miten etsin itselleni veneen ja miehistöpaikan?

Ilmoittaudu Purjehduspäivän FB-sivulla mukaan tapahtumaan. Varaa paikkasi kommentoimalla kipparin purjehdusilmoitusta. Odota kipparin hyväksyntää. Jos haluat perua paikan, ilmoita siitä heti kipparile yksityisviestillä, sähköpostilla tai kommentilla.

Mitä mukaan vesille

Mukaan vesille tarvitsee perusvarustuksen: säänmukaisen vaatetuksen ja kengät, eväät sekä reipasta mieltä.

Kippari varaa mukaan pelastusliivit, muttta omatkin voi ottaa mukaan. Lisäohjeet on kirjattu veneilmoitukseen.

Muista perua varauksesi ajoissa ja ilmoita siitä veneen kipparille.